1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ahilik Haftası
Ahilik Haftası

Ahilik Haftası

Vali Yücel Yavuz: -"Birlik ve beraberliğimizi daim ettirip çalışarak, kul hakkına ve insanlığa riayet ettikten sonra inşallah geleceğimiz aydınlıktır."

A+A-

Ahilik Haftası, Trabzon'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Uzunsokak'ta başlayan ve Atatürk Alanı'nda sona eren Esnaf Kortej Yürüyüşü'nün ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran ekibince konser verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, törende yaptığı konuşmada, Ahilik kültürünün tarih boyunca dünyaya örnek olduğunu, temelinde çalışkanlık, adalet ve dürüstlük bulunduğunu söyledi.

Bu anlayışı devam ettireceklerini ifade eden Vali Yavuz, şöyle devam etti:

"Ülkemiz çok zorluklardan geçti. Bu meydanda 15 Temmuz Demokrasi nöbeti tuttuk. Ne yazık ki ülkemize yönelik planlar, programlar bitmek bilmiyor. Tanklarla tüfeklerle geldiler, başaramadılar, terörle başaramadılar. Bu sefer ekonomik anlamda 'bu milleti deneyelim' diyorlar. Yani spekülatif olarak dövizi yükseltmeye çalışıyorlar. Biz millet olarak esnaf ve sanatkarıyla inşallah bu oyunu da bozacağız. "

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ise ahiliğin temelindeki en önemli unsurun ahlaki boyutlar olduğunu söyledi.

Ahilik kültürünü yaşatan esnafları tebrik ettiğini dile getiren Ayvazoğlu, "Hangi mesleği yaparsak yapalım yaptığımız işin en önemli boyutu ahlaki ölçüsü. Bu anlamda ahilik teşkilatının temelini oluşturan, en iyi şekilde icra eden ve taviz vermeyen bütün esnaf teşkilatımızı tebrik ediyorum. Bundan sonra da mesleğini bu şekilde icra edecek olan esnaflarımıza saygılarımı sunuyorum. Bu öyle bir şeydir ki yan taraftaki tezgah siftahını yapmadan 'ben yeterince hasılat topladım, lütfen ondan alışveriş yapın' diyenlerle devam edebilecek bir yapılanmadır." diye konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da ahilik kültürünün millete ve ekonomiye hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, "Böyle bir dayanışma içerisinde birbirine sarılarak tutumlu olup israftan kaçınırsak hangi ekonomik provokasyon yapılırsa yapılsın hepsinin Allah'ın izniyle altından kalkarız. Esnaf olarak da yanımızdaki komşumuzu yaşatacağız ki yaşayabilelim." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından yılın ahisi Hakkı Aydın, yılın kalfası Ertuğrul Yavuz ve yılın çırağı seçilen Özer Akyasan'a ödülleri sunuldu.

Etkinlik, ahilik kültürünü yansıtan şet kuşatma töreni gösterisi ve pilav dağıtımıyla sona erdi.

 

Bu haber toplam 1090 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.