1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Erişilebilir Engelsiz Turizm" Projesi
"Erişilebilir Engelsiz Turizm" Projesi

"Erişilebilir Engelsiz Turizm" Projesi

Trabzon Vali Yardımcısı Yalınalp:- "Artık global makro bir planlama ile akıllı şehir olmamız lazım. Bu çalışmalar içerisinde de insanımıza dokunur projelerin üretilmesi konusunda destek bizden, çalışmak sivil toplum kuruluşlarımızdan"

A+A-

Trabzon Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, "Artık global makro bir planlama ile akıllı şehir olmamız lazım. Bu çalışmalar içerisinde de insanımıza dokunur projelerin üretilmesi konusunda destek bizden, çalışmak sivil toplum kuruluşlarımızdan." dedi.

Yalınalp, Engelsiz Turizm Derneği (ETURDER) tarafından düzenlenen İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından desteklenen "Erişilebilir Engelsiz Turizm" projesinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı olarak PRODES projesi kapsamında 26 derneğin projesine destek verdiklerini söyledi.

Projelerin 36'sının da değerlendirme aşamasında olduğunu dile getiren Yalınalp, "O projelerden de uygun olanlarına maddi destek sağlanacaktır. ETURDER'in başlattığı proje bizim özel ilgi alanımızda olduğu için daha da değerlidir. Kendisi, ailesi, çevresi, ülkesi ve milleti için hiçbir şey üretmeyen insanları engelli olarak adlandırıyoruz ve bu açıdan bakıyor o nedenle de projeye önem veriyoruz." ifadesini kullandı.

Yalınalp, belediyelere birçok görevler düştüğününü ifade ederek, "Artık global makro bir planlama ile akıllı şehir olmamız lazım. Bu çalışmalar içerisinde de insanımıza dokunur projelerin üretilmesi konusunda destek bizden, çalışmak sivil toplum kuruluşlarımızdan." diye konuştu.

- "Turizmin engelsiz hale getirilmesinin iki önemli unsuru var"

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu da "Erişilebilir Engelsiz Turizm" projesinin, toplumun bir ihtiyacı olduğunu vurguladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile projeye ortak destek verdiklerini işaret eden Hacısalihoğlu, önemli olanın projenin uygulanabilir hale getirilmesi olduğunu ifade etti.

Hacısalihoğlu, turizmin engelsiz hale getirilmesinin iki önemli unsuru olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Birincisi fiziki mekanların engelsiz hale getirilmesi, ikincisi de hizmet verenlerin bu konuda amacına uygun yetiştirilmesi ve eğitime tabi tutulması. Şehrimizde gerçekten büyük bir turizm hareketi var. Bu turizm hareketi içinde fiziki mekanlarımızın engelsiz hale getirilmesi konusunda yapılması gerekenlerin tespit edilmesi çok önemli. Tabi tespit edilen noktaların da valilik ve belediye gibi ilgili kurumlar tarafından uygun hale getirilmesi önemli. Turizme hizmet veren şirketlerimizin ve kurumlarımızın eleman eğitimlerini de bir an önce tamamlanması önemli."

ETURDER Projelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yusuf Şafak da son 12 yıllık süreçte engellilerin bireysel gelişmelerinin yanında sosyal hayatta da görülür olmalarına dönük devrim niteliğinde çalışmalar yapıldığını anlattı.

Programa, İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin, dernek yöneticileri ile diğer ilgililer katıldı.

 

Bu haber toplam 827 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.