1. HABERLER

  2. OF

  3. Oflular vatan için 101 yıl önce can, 101 yıl sonra kan verdi.
Oflular vatan için 101 yıl önce can, 101 yıl sonra kan verdi.

Oflular vatan için 101 yıl önce can, 101 yıl sonra kan verdi.

OfHaber | Of İlçesi Haber Portalı

A+A-

Son günlerde Kızılay’ın kan bağışında kış mevsimindeki düşüşleri dile getirmesi toplumun genelinde yeni bir bilinç oluşturdu. Bu kapsamda Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kan bağışını özendirmek anlamlı için bir etkinliğe imza attı. Of’un Kurtuluş Bayramına özel olarak, “101 yıl önce atalarımız can verdi vatan kurtardı, 101 yıl sonra kan verip hayat kurtarıyoruz” sloganıyla öğretmen, öğrenci, velilerin katıldığı kan bağışında bulundular.

HMB Ulusoy MTA Lisesi bahçesinde kurulan Kızılay Kan Toplama aracı ile sabah başlayan kan bağışında proje kapsamında her okula verilen randevu saati nedeniyle hiçbir aksaklık yaşanmadan 70 ünite kan bağışında bulunuldu. Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve Of Belediye başkanı Salim Salih Sarıalioğlu kan bağışında bulunanları ziyaret ederek tebrik etti. 

Etkinliği planlayan ve yürüten İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu etkinlikle ilgili olarak, “ Basında Kızılay’ın kan bağışlarında mevsimsel bir düşüş olduğunu belirtilmesi, Kızılay yetkililerinin bizleri ziyaretlerindeki bilgi paylaşımları bizleri bir arayışa itti. Arkadaşlarla düşünüp taşındık Of’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılında anlamlı bir etkinlik yapmaya karar verdik.  Bu amaçla, “101 önce atalarımız can verdi vatan kurtardı biz de 101 yıl sonra kan verip can kurtarıyoruz” sloganıyla etkinlik başlattık. Etkinliğimize; öğretmen, öğrenci ve veliler iştirak etti. Hava soğuk ve yağmurlu olmasına rağmen katılım iyi oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu tür çalışmalarımız devam edecektir. Bu duygularla 101 yıl önce bu topraklar için canlarını feda eden ecdadımıza Rabbimden rahmet diliyorum. Ruhları şat mekânları cennet olsun. Oflu hemşerilerimizin de Kurtuluş Bayramı kutlu olsun.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

c05219f1-4f30-4365-b230-5024f980ae86.jpeg

Bu haber toplam 864 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.