1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. ÖZEL ROPÖRTAJ | OF İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ - İDRİS KABAHASANOĞLU
ÖZEL ROPÖRTAJ | OF İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ - İDRİS KABAHASANOĞLU

ÖZEL ROPÖRTAJ | OF İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ - İDRİS KABAHASANOĞLU

Of İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İdris Kabahasanoğlu ile röportaj yaptık.

A+A-

Sayım Müdürüm, kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

16.06.1967 tarihinde Trabzon ili Of ilçesinde doğdum. İlköğrenimini Ballıca Köyü İlkokulunda, ortaokul ve lise öğrenimini Of İmam Hatip Lisesinde tamamladım. Üniversite öğrenimini 1992 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünde tamamladım. Halen İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görevini yürütmekte olup evli ve 4 çocuk babasıyım.

05/10/1993 -25/07/1996 Kırıkkale Kulaksız İlköğretim Okulu Fen Bilgisi  Öğretmen olarak göreve başladım. Değişik okullarda öğretmen ve yöneticilik yaptım. 11/10/2005- 16/06/2014 Trabzon Of İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü,16/06/2014- 24/05/2016 Trabzon Of İlçe Milli Eğitim Müdürü V. 24/05/2016 Trabzon Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine asaleten atandım.

 

Sayın Müdürüm, Of un yetiştirmiş olduğu önemli değerlerden birisiniz ve kendi doğup büyüdüğünüz yerde eğitimin başında bulunuyorsunuz. Kendi memleketinde, kendi insanına hizmet etmenin ne gibi artı ve eksileri oluyor?

Of’ta doğup büyümüş olmak, Of’u tanımanın artıları var elbette. Bir kere şehri tanımak, şehrin önemli eğitim eksiklerini bilmek eğitim öğretim için önemli bir artıdır. Yaşadığı şehirde çalışmanın olumsuzlukları da vardır elbette. En basit bir iş için arayıp onunla uğraşarak asli işlerimize uğraşma noktasında zamanımızı harcıyoruz. İşimiz elbette halkımızın eğitimle ilgili sorunlarıyla ilgilenmektir. Eğitim- öğretimin dışındaki sorunlarla meşgul olunca iş yoğunluğumuz artıyor.

 

Of ilçemiz diğer ilçelerle kıyasla olsun Türkiye’deki başarı durumuyla olsun akademik başarı yönünden ne durumda?

-2005 yılında Şube Müdürü olarak önemli hizmetler vermekle birlikte özellikle Nuhoğlu vakfı ile 7 yıl süre yaptığımız proje (Mahrumiyetle Mücadele Projesi)  ile ilçemizin en zeki çocuklarını yüksek öğretime yerleştirmede  katkıda bulunduk .Bu yavrularımız ülkemizin en iyi üniversitelerinde eğitim görüyorlar.  2014 yılı itibariyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlamayı baz alırsak, 2014 yılında TEOG puan  ortalamamız 54 iken 2017 yılında 69 puan  ortalamasıyla önemli başarı elde ettik. Üniversite sınavında ise yaklaşık 400 öğrencimizin 150 tanesi Lisans bir o kadarı da Ön Lisansa yerleşiyor. İlçemizde temel eğitimden orta öğretime geçişte her alanda çocuklarımızın eğitim öğretim göreceği ,Fen lisesi, Anadolu lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ,Sağlık Meslek lisesi ve Meslek Liselerimiz mevcuttur.

 

Of’un yaşanabilir bir yerleşim yeri olup olmadığına somut veri oluşturması adına önemli bir gösterge olan memurların ilçemizde ikameti konusunda; 500’den fazla öğretmen var ilçemizde, oranlayacak olursak öğretmenlerimizin yüzde kaçı ilçemizde ikamet ediyor, bu noktada öğretmenlerimizin ilçemizden memnun kaldıkları ve keşke şu da Of ta olsaydı dedikleri neler var?

Of’ta görevli öğretmenlerimizin %70’i Of’umuzda ikamet etmektedir. İlçe dışından gidip gelenler daha çok eşlerinin çalıştığı yerlere kalıyor, oradan gidip geliyor. Oflu olmayıp 15-20 yıldır Of’ta görev yapan birçok öğretmenimiz bulunuyor. İlçemizin merkezinin de zorunlu hizmet kapsamına alınmasıyla öğretmenlerimizin uzun yıllar Of’ta kalmasına katkıda bulunacak.

 

Ofhaber ailesi olarak takip ettiğimiz kadarıyla Avrupa Birliği ERASMUS+ KA102 Projesine başvuru yapan Taşhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulumuzun projesi geçmiş. Daha önce sizinde birçok AB projesi yürüttüğünüzü biliyoruz. Bu projenin içeriğiyle ve süreçle alakalı bilgi verebilir misiniz?

Halk Eğitim Merkezimiz bünyesinde gerçekleştirdiğimiz “Sürekli Eğitim Merkezi” Projesi ile 115.000 Avro. “Kozadan Kelebeğe” Projesi ile 213.000 Avroluk AB Projelerini hayata geçirdik. Taşhan Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri Avrupa Ülkelerinde Hastane Enfeksiyonlarından Korunma Stajı  H.M.Bahattin Ulusoy Lisemiz CNC makineleri sisteminden faydalanması konusunda Almanya ve Polonya’ya öğrencilerimiz ziyaretlerde bulundular. Yine Merkezi Eğitim Merkezimizin çalışmaları bu anlayışla eğitim vermeye devam ediyor.

 

Sosyal ve kültürel faaliyetler anlamında ilçemizde eğitim öğretim alanında ne tür çalışmalar yapılıyor?

İlçemizde son üç yıldır Of Kaymakamlığı, Of Belediye Başkanlığı ile birlikte “Örnek Kişilerle Kendini Anla Geleceğini Planla” adlı projeyle Of’un değerleriyle her ay liseli 400 öğrencimizi buluşturuyoruz. Gerek akademik hayatta, gerek iş hayatında ,gerek bürokraside gerekse siyasette önemli yerlere gelmiş Oflu hemşeriler ilerimizi Of’a getiriyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz “Kış ve Yaz Spor” oyunlarını düzenliyoruz. Özel Şiir geceleri ile şiir ve edebiyat alanında öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Okul Aile işbirliğini geliştirerek  eğitimde kaliteyi artırmak için “Ailemizin Öğretmeni” Projesiyle aileyle ilgilenen, onu okula çeken böylece başarıyı artıran öğretmenimizi seçiyor, onu ödüllendiriyoruz. Okullarımızda son üç yıldır 4006 TUBİTAK projesini kazanan 20 proje olmuştur. Her projeye TUBİTAK   5000 lira hibe ile proje için  yardım sağlanıyor.

 

Sayın Müdürüm; Of ilçemizde derslik başına düşen öğrenci sayısı Trabzon ve Türkiye ortalamasına göre kıyaslarsak ne durumda?

İlçemizde 7300 öğrenci 419 derslikte ders görmektedir. Derslik sayısına 17 öğrenci düşmektedir. Trabzon’un derslik sayısına düşen öğrenci sayısı 22’dir. Okullarımızda Geçen yıl 7 okulumuz temizlik ve hijyen kurallarının ölçülmesi sonucu Beyaz Bayrak almaya hak kazandı. Bunda okullarımızın çalışmalarının yanı sıra İŞKUR Projeleriyle yardımcı personelin katkısını inkar edemeyiz. Bu projeler için tüm yetkili kişilere teşekkür ediyorum.

 

Bugün Of ilçesindeki okullarımızın, kurumlarımızın kapasitesi Of için yeterli mi, ihtiyaçlara cevap verebiliyor mu? Yeni bir okul yapılması gündemde mi?

Şuan itibariyle derslik sayımız ve okul sayımız yeterlidir. Yalnız halkımızın talebi ve tercihinde son yıllarda İmam Hatip Ortaokulunda bir talep var. İmam Hatip Lisemiz 12 derslikli bu gidişle önümüzdeki yıllarda İmam Hatip Lisesi için ihtiyacımız olabilir. Ayrıca önümüzdeki yıllarda bölgemizde yoğunlaşan turist sayısı ve canlanan turizm sektörü için ara elemana ihtiyaç duyuluyor. Bu bakımdan Şehrimize bir Uygulamalı turizm ve otelcilik okulu kurulmalıdır. Gelişen ve yükselen eğitim şehri Of’umuza yeni bir Öğretmenevi yapılması gerekiyor. Şuandaki 25 yataklı olduğu için yetersiz kalıyor.

 

Son olarak Of halkına ve eğitim camiasına söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Tüm Oflu hemşerilerime Rabbimden; esenlik, sağlık ve mutluluklar diliyorum. Bizim Of’taki hedefimiz eğitimi Of’un birinci gündemi yapmaktır. Sokakta, kahvede, çarşıda, evde eğitim konuşulsun istiyoruz. Milli Eğitimin temel hedeflerinin yanında eğitimin yönünün milli ve manevi değerlerle bütünleşik sürdürülmesini amaçlıyoruz. Büyüklerine saygılı, küçüklerine merhamet gösteren hangi branşta olursa olsun önce insan olan nesiller yetiştirmek istiyoruz. İnsanlıktan yoksun akademik başarının insanlığın geleceğine hizmet etmeyeceğini düşünüyoruz.

Bu vesileyle günün 24 saatinde eğitim için  bize destek veren  Sayın Kaymakamımıza, Belediye başkanımıza, devamlı yanımızda olan velilerimize, okul aile birliklerinin değerli yönetici ve üyelerine, sivil toplum örgütlerimizin, kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici ve mensuplarına, basınımızın değerli temsilcilerine,  teşekkür ederim.

 

Bu haber toplam 2340 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.