1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Trabzon’daki FETÖ davası
Trabzon’daki FETÖ davası

Trabzon’daki FETÖ davası

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 24’ü tutuklu 30 sanığın yargılanmasına, sanık ifadeleriyle devam edildi

A+A-

 

 Trabzon’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, 24’ü tutuklu 30 sanığın yargılanmasına, sanık ifadeleriyle devam edildi

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile yakınları ve avukatları katıldı. 

Hakkında, "Bylock" programını kullandığı, örgüte ait derneklere üye olduğu, örgütün talimatıyla Bank Asya’ya para yatırdığı, FETÖ'ye ait şirketlerde çalıştığı iddiasıyla dava açılan tutuklu sanık Evren Gönülaçar, savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

"Bylock" programını kullanmadığını ileri süren Gönülaçar, örgüt talimatıyla himmet, kurban, burs gibi faaliyetlerle alakası olmadığını belirterek tahliyesini talep etti.

Hakkında silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, polislere imamlık yapmak ve Bylock kullanıcısı olduğu iddialarıyla dava açılan tutuklu sanık Erdal Yurt ise Bylock programını kullanmadığını, kimseye emir ve talimat vermediğini, kimseden de emir ve talimat almadığını iddia etti. 

Tanığın kendisi hakkındaki sohbet düzenlediği ve polislere talimat verdiği yönündeki suçlamaları kabul etmediğini belirten Yurt, "Şahıs, sohbetlere gittiğini söylüyor. Polislere disiplinli bir şekilde talimat verdiğim ve uygulattığım iddia ediliyor ancak kime ne talimatı hangi talimatı verdiğim ve uygulattığım söylenmiyor." ifadelerini kullandı. 

Duruşmaya, Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılan sanık Betül Sevencan da üzerine atılı suçları kabul etmedi.

FETÖ'ye ait yurtta müdür olarak çalıştığını aktaran Sevencan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden 2012'de mezun olduktan sonra ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için iş aradığını söyledi.

Sevencan, örgüte ait Zehra Hanım Kız Öğrenci Yurdu'nda 2011 yılı Mayıs ayı itibariyle öğrenci olarak kalmaya başladığını daha sonra ise çalışmaya başladığını belirtti.

Yurtta bir taraftan müdür olarak görev yaptığını aynı zamanda da mesleğiyle alakalı olarak bir yapı denetim şirketinde çalıştığını aktaran Sevencan, hiçbir örgütsel faaliyete katılmadığını öne sürdü. 

Örgüte ait erkek öğrenci yurdunda müdür olarak çalışan tutuklu sanıklar Hakan Gözüaçık ve Mehmet Avcı da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Amasya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanık Halide Nur Baki de savunmasında, Kardelen Kız Öğrenci Yurdu'nda müdür olarak görev yaptığını belirtti.

Yurtla bağlantısının İşkur vasıtasıyla başladığını aktaran Baki, "Burada çalışmakta, maddi ihtiyaçlarımı karşılamak istememden başka bir amacım yoktu." dedi. 

Hakkında örgüte ait yurtta müdürlük yapmak ve Bylock kullanmak iddialarıyla dava açılan tutuklu sanık Sümeyye Elif Emral da savunmasında, üniversiteyi bitirdikten sonra hem ders çalışıp KPSS'ye hazırlanabileceği hem de ailesine yük olmayacağı bir iş aramaya başladığını ifade etti.

Yapıya ait yurtta, müracaat ederek çalışmaya başladığını ileri süren Emral, yurdun kitaplıklarında Said Nursi'ye ait kitaplar bulunduğunu doğrulayarak "Suçlamayı yapan öğrencilerin bu kitapları Fetullah Gülen'in kitaplarıyla karıştırdığını düşünüyorum" diye konuştu.

Duruşmaya, sanık ve tanık ifadeleriyle yarın devam edilecek.  

Bu haber toplam 794 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.